3 vigtige tips når du vil lære at spille musik

3 vigtige tips når du vil lære at spille musik

Har du et ønske om at lære at spille musik, kan det være godt at læse med lige her. For vi kommer nemlig med et par gode råd til, hvordan du bedst lærer musik fra bunden af, og hvad der kan være godt at tænke over, inden du sætter dig til instrumentet for første gang.

Køb de smukkeste mørklægningsgardiner til det værelse hvor du skal sidde og spille.

Vælg et instrument der passer til dig

Til at begynde med kan det være klogt at bruge god tid på at finde ud af, hvilket instrument du gerne vil lære at spille på. Der er jo så mange instrumenter, og der er ingen, der siger, at du ikke kan skifte til et nyt instrument undervejs, hvis du begynder at kede dig på et tidspunkt.

Hvis du gerne vil lære om musik og opbygningen af fx akkorder, kan det være godt at vælge et instrument som en guitar eller et klaver, da det her vil blive meget tydeligt for dig, hvordan hver eneste akkord eksempelvis er opbygget.

Brug tid på at lære om musikteori

Det kan også være smart at begynde at lære om musikteori på samme tid, hvor du lærer at spille på et instrument. Jo mere du ved om musikteorien, desto nemmere bliver det også for dig at forstå dit instrument, tonerne, skalaerne og akkorderne, som du kommer til at spille.

Der er mange gode bøger, du kan læse om musikteori, og på nettet kan du på fx Youtube finde mange gode videoer, der kan lære dig om musikteori på en mere visuel måde, hvor der også er lyd med. Det er nok nemmere at lære det via video, hvis du ikke har nemt ved at forstå det på tekst.

Find en underviser du har det godt med at følge

Når du skal lære dit instrument at kende, kan det være godt at følge noget undervisning, så du kan lære det mest basale først. Her er det helt op til dig selv, om du vælger at bruge en online underviser (gratis på fx Youtube, betalt via private undervisere), eller om du vil finde en privat underviser, der fx kan komme hjem til dig og give dig lektioner.

Det handler mest af alt om at finde den bedste underviser efter din smag. På den måde bliver det også meget nemmere for dig at lære at spille musik.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.