Beskyt dig selv og din musik, når du er online

Beskyt dig selv og din musik, når du er online

Hvis du er musiker, har du helt sikkert overvejet risikoen for, at nogen stjæler dine ideer eller dine musik. Der findes utallige eksempler på musikere, som har fået kompromitteret deres ejendom på den ene eller anden måde. Derfor er det supervigtigt, at du sørger for at gardere dig imod potentielt tyveri. Især når du er online, er det noget, du skal holde øje med. Hvordan gør du så det? Læs med her, og bliv klogere.

Pas på hvem du deler med

Det kan være fristende at sende sin musik rundt til en masse forskellige, fordi du bare gerne vil have, den bliver delt vidt og bredt. Dog er det vigtigt, du lige tænker over, hvad der kan ske med den, når du sender den afsted. Du risikerer nemlig, at den kan falde i forkerte hænder, og at du på den måde kan komme til at dele den med nogen, som vil udnytte dit arbejde uden at betale dig.

Derfor skal du først og fremmest sørge for at få lavet en kontrakt, før du lader andre bruge din musik. Du skal ikke bare sende den rundt til folk, du slet ikke kender eller stoler på. Det er meget bedre at sende til lidt færre og så være sikker på, at de rent faktisk opfører sig, som de skal. Kun sådan kan du forhindre at du pludselig mister den sang, du har arbejdet på så længe.

Brug VPN når du browser

En VPN kan være nyttig i mange tilfælde, og det gælder uden tvivl også, når du som musiker bevæger dig rundt på nettet. Den kan sikre dig, at du kan bevæge dig rundt uforstyrret og uovervåget. Der kan ske mange mærkelige ting på nettet, og det er altid bedst at være på den sikre side. Det er især tilfældet, når du har klare interesser, du skal beskytte.

Den kan gøre en stor forskel for din karriere som musiker, så der er ingen tvivl om, at det er en god investering.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.