Hvad er musikterapi?

Hvad er musikterapi?

Musikterapi er en metode, der binder musik og terapi sammen i en flot samhørighed. Det er ikke nødvendigvis afslapnings musik, men der er tale om en måde, hvor kroppen og sjælen kommer i terapi, uden at det nødvendigvis er essentielt, at du sidder og snakker i time efter time.

Her kan du blive lidt klogere på, hvad musikterapi er for en størrelse, hvordan du kommer i gang med at gå til musikterapi, og om du selv har mulighed for at blive musikterapeut.

Hvad kan du bruge musikterapi til?

I musikterapi bruges musikken som et terapeutisk værktøj. Dermed ikke sagt, at der ikke også er plads til samtale under musikterapi, men det er især velegnet for personer, der har svært ved at sætte ord på deres følelser, men som ikke har svært ved at blive rørt, ramt eller bare en smule påvirket af musik.

Du kan bruge musikterapi til at komme i kontakt med dine følelser og få et terapeutisk forløb på en anden måde, end du måske er vant til eller kender det fra andre terapeuter.

Koster det penge at komme i musikterapi?

Ligesom det koster penge at gå til en almindelig terapeut, koster det også penge at gå i musikterapi. Det er meget forskelligt, hvad det koster, ligesom der også kan være forskel på priser hos almindelige terapeuter rundt omkring i landet.

Når du skal finde dig en god musikterapeut, kan det dog være en god idé at fokusere mere på kvaliteten og omdømmet, end at kigge på priserne. Skal du finde den bedste i dit lokale område, kan det være, du er nødt til at betale lidt ekstra for at få den bedste terapeut. Du kan altid høre dig ad i dit netværk, om der er nogen, der kan anbefale en musikterapeut.

Hvem kan have godt af at komme i musikterapi?

Alle kan have godt af at komme i musikterapi. Også selvom du er en type, der ikke har svært ved at sætte ord på dine følelser, kan det være givende for dig at prøve at komme i musikterapi.

Der er mange mennesker, der bliver overrasket over, hvor godt musikterapi virker for dem, når de først prøver det. Så du kan jo altid bare starte ud med at komme forbi en musikterapeut en enkelt gang for at smage lidt på, hvad det er, og om det overhovedet er noget, der virker for dig.

Kan jeg selv blive musikterapeut?

Ja, du har rent faktisk mulighed for selv at uddanne dig til musikterapeut, hvis det er noget for dig, og hvis du har evnerne til at klare uddannelsen. Uddannelsen er efterhånden ved at have været her i en del år, og der bliver stadig uddannet nye musikterapeuter hvert eneste år.

Det er en utrolig spændende måde at arbejde med mennesker og musik på, så hvis det lyder som noget for dig, er det bare med at læse op på, hvordan du kommer i gang med at tage lige netop den uddannelse, og hvad der er krav for at komme ind.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.